Zee & Duinen

Er zitten zoveel verschillende voordelen aan de prachtige zee en de uitgestrekte duinen. Zo kunt u er even helemaal tot rust komen of uzelf laten verwonderen door de geweldige natuur die we in Nederland nog hebben. Voor veel mensen staat de toegankelijkheid tot de zee en de duinen dan ook hoog op het wensenlijstje wanneer men op zoek gaat naar een geschikt recreatiepark voor de vakantie of voor een weekendje weg. Ons park ligt gelukkig lekker dicht bij de zee én de duinen. Zo kunt u niet alleen met de auto, maar ook met de fiets of te voet op pad om deze mooie bestemmingen te bereiken.

Ga even lekker uitwaaien bij de zee

Op zes kilometer afstand van ons park vindt u het strand van de Sint Maartenszee. Dit is niet zomaar een strand, want u kunt hier echt nog genieten van de rust en de ruimte die de natuur te bieden heeft. Op veel stranden is het vaak enorm druk en moet u eerst nog in een lange file staan voordat u de bestemming kunt bereiken. Bij de Sint Maartenszee is dit gelukkig niet zo en krijgt u de mogelijkheid om te genieten van de gemoedelijke sfeer op het strand. U komt er geen overvolle strandtenten tegen die luide muziek met zich meebrengen en ook hoeft u zich geen zorgen te maken dat er geen plekje meer over is om te gaan liggen tijdens het warme weer. Ook het wandelen over de duinen kan in alle rust, waardoor u echt de natuur op kunt snuiven en lekker uit kunt waaien aan de zee.

Het is natuurlijk niet zo dat er helemaal geen strandtenten te vinden zijn. De strandtenten bij de Sint Maartenszee zijn zeer toegankelijk en bieden hun gasten de mogelijkheid om de echte strandsfeer te ervaren. Geniet van een heerlijke kop koffie met een gebakje of ga eens lekker borrelen en verwen uzelf met een verkoelend drankje. Ook ’s avonds kunt u hier geweldig uit eten en ook in de latere uurtjes genieten van de strandsferen. Al deze mogelijkheden zijn voor veel van onze gasten een reden om elk jaar weer terug te komen naar ons park.

Strand bij Sint Maartenszee
Geniet van het strand tot zonsondergang
Hier vind je nog stille stranden

Ontdek de Noord-Hollandse stranden met een blauwe vlag

Wie wil er nou niet op een schoon en veilig strand het weekend of de vakantie doorbrengen? Wanneer er afval ronddwaalt in het zand of wanneer de waterkwaliteit slecht is, kan dat behoorlijk de sfeer verpesten. Gelukkig is de blauwe vlag in het leven geroepen. Deze blauwe vlag staat voor een aantoonbaar en veilig strand. 

In Noord-Holland zijn er maar liefst acht Noordzeestranden die in het bezit zijn van een blauwe vlag. Deze internationale milieuonderscheiding erkent dat een strand voldoende levert op verschillende vlakken. Bij deze vlakken kunt u denken aan afvalpreventie en-sortering, bewustmaking en educatie, milieu- en duurzaamheidsmanagement, veiligheid en waterkwaliteit. Ga dus eens op zoek naar een strand met een blauwe vlag. Zo kunt u met een goed gevoel genieten van de prachtige natuur.

Zoek en boek uw vakantie

Kom tot rust tijdens een wandeling over de duinen

Naast het bezoeken van het strand kunt u ook kiezen voor een fantastische wandeling over de duinen. Voor veel mensen is het doel van een vakantie om even helemaal tot rust te komen. De duinen zijn hiervoor een uitstekende plek. Ontsnap even uit de sleur van het dagelijks leven en kies voor een wandeling over de duinen. Ze zijn eenvoudig te bereiken vanaf ons park, wat uiteraard een fijn pluspunt is. Om de wandeling nog eens extra bijzonder te maken, kunt u in zowel het voorjaar als in de zomer genieten van prachtige orchideeën. Ook is het mogelijk om mooie vlinders en fascinerende vogels te spotten. Bezoekt u de duinen liever in het najaar of in de winter? Dan kunt u op zoek gaan naar veel verschillende soorten paddenstoelen.

Uiteraard zijn de duinen zelf al prachtig, maar deze hoger gelegen stukken land nemen ook nog eens prachtige uitzichten met zich mee. Klim eens naar een wat hogere duintop en geniet van het uitzicht op de natte duinvalleien. In de warmere maanden zijn deze gevuld met oogverblindende roze en paarse orchideeën. Dit is niet alleen prachtig om naar te kijken, maar kan ook nog eens hele mooie foto’s opleveren. Is uw wandeling voltooid? Dan kunt u deze voortzetten over het strand. Luister naar het geluid van de branding en kies ervoor om even lekker pootje te baden wanneer het weer zich hiervoor dient. Klik hier voor veel meer informatie over wandelroutes door de duinen.

Geniet van het brede aanbod aan activiteiten in de Schoorlse Duinen

Komt u samen met het gezin naar ons park? Dan is het natuurlijk geweldig om iets te doen wat ook de kinderen leuk vinden. Ongeveer tien kilometer van ons recreatiepark ligt het plaatsje Schoorl. Hier kunt u deelnemen aan een familiewandelroute die u langs de duinen en het dorp brengt. De route is niet al te lang en dus geschikt voor kinderen. Wanneer u het dorp bereikt, kunt u lekker wat drinken en de kinderen krijgen de mogelijkheid om te spelen in de duinen. Het is dus een perfecte familieactiviteit, zeker wanneer u samen met jonge kinderen op pad gaat. Om het nog eens extra interessant te maken voor de kleintjes onder ons, is het ook mogelijk om deel te nemen aan een kaart- en kompasloop in de Schoorlse Duinen. Op die manier kunt u genieten van het uitzicht en de rust, terwijl de kinderen bezig zijn met verschillende leuke opdrachten.

Slaat u het wandelen liever even over en gaat uw voorkeur uit naar de fiets? Dan kunt u er ook voor kiezen om heerlijk door de schemer van de Schoorlse Duinen te fietsen. Tijdens deze fietstocht kunt u proberen de nachtzwaluw te spotten, waardoor het ook een fantastische activiteit is voor vogelliefhebbers.

Bent u minder goed ter been, maar wilt u toch graag genieten van al het prachtigs dat de Schoorlse duinen te bieden heeft? Dan is er ook de mogelijkheid om met de Zonnetrein al het moois te bewonderen. Hij komt langs de meest geweldige plekken, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken dat u iets mist. Vindt u het milieu belangrijk? Dan hebben we nog een leuk nieuwtje voor je, want het voertuig rijdt deels op zonne-energie. Zo kunt u met een goed gevoel genieten van de Schoorlse Duinen.

52km Hollandse Kustroute
De Kreupel: het onbekende vogeleiland in het IJsselmeer
Één van de vele strandtenten om de hoek: Strandrestaurant WOEST

Verken de kust van Noord-Holland

Komt u in de zomerse maanden naar ons park? Dan is de kans groot dat de temperaturen lekker warm zijn. Het is dan soms heerlijk om aan het strand te liggen en te genieten van het verfrissende water en de heldere lucht. De kust van Noord-Holland boven Amsterdam is maar liefst 52 kilometer lang. Er is dus genoeg ruimte om even lekker op het strand te liggen. Het aanbod aan stranden is dan ook erg breed. Er is werkelijk voor iedereen wat. Bij Wijk aan Zee is het bijvoorbeeld rustig en bij Callantsoog vindt u witte stranden. De Schoorlse Duinen zijn uitgebreid en bij Den Helder kunt u de drukte wat meer opzoeken. Er zijn zelfs familiebadplaatsen waar u met de kinderen deel kunt nemen aan verschillende activiteiten. Bent u meer op zoek naar wat moderns en hips? Dan zijn er uiteraard ook hippe strandtenten te vinden waarbij u de mogelijkheid krijgt om even heerlijk te loungen. Zo ziet u dus dat er altijd wel een plekje te vinden is aan het strand waar u het naar uw zin zult hebben.

Zwemt u niet graag in zout water en geeft u de voorkeur aan zoetwater? Dan heb je binnen een uur al het grootste meer van Nederland bereikt dat in het bezit is van heerlijk zoetwater. Bij dit Marker- en IJsselmeer zijn geweldige, kleine strandjes te vinden waarop u echt tot rust kunt komen. Er is dus altijd wel wat te doen, waardoor uw verblijf in ons recreatiepark allesbehalve saai zal zijn. Klik hier voor meer info. 

Bezoek het Zwanenwater bij Callantsoog

Een plek waar nog veel meer andere leuke wandelmogelijkheden zijn is het Zwanenwater bij Callantsoog. Dicht bij ons recreatiepark is deze fantastische plek te vinden. U komt er niet alleen tot rust, maar u kijkt ook nog eens uw ogen uit. Het Zwanenwater is een natuurgebied waarbij aan de ene kant de duinen liggen en aan de andere kant uitgestrekte bollenvelden. Er zijn verschillende routes die u langs de meest prachtige plekken brengen. Zo groeien ook hier van mei tot juli mooie orchideeën. De paarse en witte bloemen vullen het landschap en brengen een prachtig uitzicht met zich mee.

De duinen van het Zwanenwater zijn kalkarm. Dit betekent dat ze iets witter zijn dan veel andere duinen. Ook dit is leuk om eens te zien, aangezien het net wat andere plaatjes oplevert. Naast bloemen en duinen, zijn er ook verschillende diersoorten te vinden. U kunt hierbij denken aan een aantal oogverblindende vlindersoorten, aandoenlijke schapen en indrukwekkende runderen. Voor dierenliefhebbers is het dan ook een waar paradijs. Bent u geïnteresseerd in vogels? Dan raden we u ook zeker aan het Zwanenwater eens te bezoeken. Er broeden maar liefst tachtig soorten vogels in dit gebied, waaronder een kolonie aalscholvers. Er zijn verschillende observatiehutten in de Pettemerduinen te vinden, van waaruit u deze indrukwekkende dieren goed kunt spotten.

Als laatste zijn er in dit natuurgebied ook een aantal bijzondere en zeldzame soorten paddenstoelen te vinden in zowel het najaar als in de winter. Ga hier eens naar op zoek en kom erachter welke prachtige paddenstoelen er in het Zwanenwater te vinden zijn. U zult zich niet vervelen in dit natuurgebied, aangezien er zoveel te beleven valt. Het is ook niet iets dat u overal in Nederland tegenkomt, wat de ervaring nog eens extra bijzonder maakt.

Het Zwanenwater bij Callantsoog
Het Zwanenwater in de winter
Schapenmiddag bij het Zwanenwater