Zee

Op het strand van Sint Maartenszee, zo’n zes kilometer van ons park, kunt u nog genieten van rust en ruimte en de gemoedelijke sfeer op het strand. Hier geen ellenlange files op zonnige dagen, geen stampende muziek uit hippe strandtenten en geen overvol strand. Hier heeft u nog de ruimte op het strand en slentert u op uw gemak door de duinen naar het strand.
 
Op een van de strandtenten geniet u in de echte strandsfeer van een kop koffie met gebak, een lekker verkoelend drankje of gaat u ’s avonds lekker uit eten. Het is dan ook niet voor niets dat veel van onze gasten elk jaar terug komen.
Strand bij Sint Maartenszee
Geniet van het strand tot zonsondergang
Hier vind je nog stille stranden

Ontdek de gouden rand van Noord-Holland

Maar liefst acht Noordzeestranden in Noord-Holland hebben een blauwe vlag, wat staat voor aantoonbaar schoon en veilig. Klik hier voor meer info. 

Duinen

Wandelen door de duinen is hier een genot. U kunt er uren ronddolen. Geniet in het voorjaar en de zomer van orchideeën, vlinders en vogels en in het najaar en winter van de rijkdom aan paddenstoelen.

Vanaf hoge duintoppen heeft u mooie uitzichten. In het seizoen ziet u in de natte duinvalleien vele roze en paarse orchideeën bloeien. Vervolgens loopt u kilometers over het strand. Lekker uitwaaien met het geluid van de branding. Bij mooi weer kunt u even pootje baden!

Het Zwanenwater bij Callantsoog

Nadat u de wandelschoenen hebt aangetrokken wandelt u langs natuurgebied Het Zwanenwater. Aan de ene kant liggen de duinen, aan de andere kant van de weg ziet u de uitgestrekte bollenvelden. Wat verderop loopt u een stukje de Pettemerduinen in. Het is hier beschut wandelen in de bosjes. Vanuit de observatiehutten kunt u vogels spotten. Er broeden maar liefst 80 soorten, waaronder een kolonie aalscholvers. In najaar en winter is het een paradijs voor paddenstoelen. Ook bijzondere en zeldzame soorten kunt u langs het pad tegenkomen.

Het Zwanenwater bij Callantsoog
Het Zwanenwater in de winter
Schapenmiddag bij het Zwanenwater