Steden

Schagen

Op een oude terp, langs de westkant van de Westfriese Omringdijk, ligt Schagen.  De gemoedelijke sfeer is voelbaar wanneer u door de smalle winkelstraatjes loopt of aanschuift bij één van de terrassen rond het gezellige marktplein, tegenover de Grote Kerk.
Elke donderdagochtend (van eind juni tot begin september) waant u zich in Schagen in lang vervlogen tijden. Tijdens de Westfriese Folklore kunt zich vergapen aan een kleurrijke optocht van historische voertuigen en Schagenezen in typisch Westfriese kledij! 

Alkmaar

Bezoek Alkmaar voor de eerste keer en u zult haar nooit meer vergeten. Alkmaar staat natuurlijk bekend als Kaasstad: al eeuwenlang wordt van april tot en met september op de vrijdagochtend de wereldberoemde kaasmarkt gehouden. 

Amsterdam

Op een uurtje rijden ligt Amsterdam. Bezoek deze wereldberoemde 17e-eeuwse hoofdstad van Nederland. Geniet van de historische gebouwen, prachtige musea en gemoedelijke sfeer. Maak een rondvaart door de grachten, wandel door het Vondelpark en winkel in de oude binnenstad. Amsterdam is uniek in zijn soort!

De Markt in Schagen
Kaasmarkt in Alkmaar
Prinsengracht in Amsterdam

Dorpen

Bergen

Bergen bestaat uit twee kernen: Bergen zelf en het drie kilometer verderop aan het strand gelegen Bergen aan Zee. Daardoor is Bergen de ideale mix voor iedereen die het strandleven wil combineren met cultuur, die van zwemmen houdt maar ook van excursies, en die van de natuur wil genieten maar ook van fraaie bezienswaardigheden.

Barsingerhorn

Als eerste dorp van Noord-Holland kreeg het een beschermd dorpsgezicht. Op die manier wordt de oude kern springlevend gehouden. Monumentale boerderijen en landhuizen staan langs de dertiende-eeuwse dijk en zijn via bruggetjes bereikbaar. In het centrum vindt u het voormalig raadhuis, en een in oude stijl gerenoveerde tramhalte.

Kolhorn

In een zee van weilanden ligt het voormalige vissersdorp Kolhorn. Schilderachtig gelegen achter de dijk is het niet moeilijk voor te stellen dat dit ooit een havenplaats was aan de Zuiderzee. Door de inpoldering ligt het nu midden in het Westfriese landschap.

Restaurant-café Het Huis in Bergen
Het Raedhuys in Barsingerhorn
Insteek haven van Kolhorn