Musea: onze top 3

Broeker Veiling

Doen en beleven staan voorop bij museum BroekerVeiling. Veil zelf groente, maak een rondvaart, laat u door over het museum terrein begeleiden door Tuinder Arie via de audiotour, bezoek een expositie, eet lekker in het restaurant, bestel een picknickmand. Strijk neer op een kleedje in het gras of huur een fluisterbootje en geniet van de prachtige omgeving. En van die goed gevulde picknickmand natuurlijk.  Klik hier voor meer info.

Zuiderzee museum

In 1932 sloot de Afsluitdijk de Zuiderzee af van de Waddenzee en kreeg het nieuwe binnenmeer de naam ‘IJsselmeer’. Het gedeelte buiten de dijk hoort sindsdien bij de Waddenzee. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van het IJsselmeergebied. De thema’s water, ambachten en gemeenschappen staan hierbij centraal. Meer informatie vindt u hier.

Zijper Museum

In het Zijper Museum staat de geschiedenis van ’de Zijpe’ centraal. Deze polder* ligt in tussen de West-Friese Omringdijk ter hoogte van Schagen en de kuststrook vanaf Petten tot voorbij Callantsoog. De Zijpe is samen met de Hazepolder bedijkt in 1597. Klik hier en ontdek het.

Broeker Veiling
Het Zuiderzee Museum
Het Zijper Museum