Onze prachtige locatie

Wanneer je op vakantie gaat, wil je natuurlijk wel weten waar je heen gaat en hoe de omgeving er een beetje uitziet. Zo is het wel fijn als de omgeving mooi is en dat er genoeg te doen is.
Recreatiepark De Wielen ligt in een prachtige, landelijke omgeving en ligt in de buurt van verschillende grotere steden en andere plekken die zeker het bezoeken waard zijn. Wij vertellen je graag wat meer over onze locatie en de omgeving.

De omgeving van ons park
Ons recreatiepark ligt in de kop van Noord-Holland, in Sint Maarten. Het park ligt dichtbij het strand en is gelegen in een rustige, landelijke omgeving. Je kunt er echt even tot rust komen. In de buurt liggen ook de badplaatsen Sint Maartenszee en Petten. Naar deze plaatsen kun je gerust fietsen, want ze liggen op fietsafstand van het park. Deze badplaatsen combineren gezelligheid met ontspanning, zonder dat je de echte stranddrukte op hoeft te zoeken. Wil je graag naar een stad? Dan zijn er ook voldoende mogelijkheden. Hieronder hebben we een aantal plekken in onze omgeving op een rijtje gezet, zodat jij een beter beeld kan vormen van onze prachtig omgeving.

 

  • 5 km naar de kust
  • 5 km naar Schagen
  • 11 km naar Callantsoog
  • 14 km naar de Broekerveiling
  • 14,5 km naar Bergen
  • 18 km naar Alkmaar
  • 25 km naar Den Helder
  • 42 km naar Texel
  • 60 km naar Amsterdam
  • 67 naar Schiphol

De kust (5 kilometer)
Wil je naar de kust? Dan kun je dit lopend, fietsend of met de auto doen. De kust ligt namelijk op vijf kilometer afstand van ons park. Hier kun je genieten van de zon, het strand en de zee. In de winter kun je er een heerlijke wandeling maken en in de zomer kun je even lekker afkoelen en natuurlijk
genieten van de zon.

Schagen (5 kilometer)
Wanneer je een stad wil bezoeken, is Schagen een goede keuze. Ook Schagen ligt maar op vijf kilometer afstand van het park. In Schagen is genoeg te beleven. Zo liggen er naast Schagen veel bloemenvelden, die een prachtig uitzicht verzorgen in het voorjaar. In de stad zelf vind je smalle winkelstraatjes en een gezellig marktplein. Je kunt ook een bezoek brengen aan het mooie slot Schagen. De inwoners van de stad zijn gastvrij en er hangt een gemoedelijke sfeer. Wanneer je wilt shoppen, cultuur wilt snuiven of een terrasje wilt pakken, is een bezoek aan Schagen een hele goede
optie.

Callantsoog (11 kilometer)
Het mooie kustplaatsje Callantsoog ligt op elf kilometer afstand van ons park. Het is een prachtige badplaats die zich direct aan de Noordzee bevindt. Er ligt een heerlijk zandstrand waarop je fijn kunt relaxen. Het strand is niet alleen lang, maar ook breed. Op het strand zijn zes strandpaviljoens te vinden. Het gezellige centrum van Callantsoog is achter de duinen te vinden. Deze kun je tijdens je bezoek ook nog bezoeken.

Museum BroekerVeiling (14 kilometer)
Op 14 kilometer afstand van ons park is Museum BroekerVeiling te vinden. Je kunt met het hele gezin naar dit museum. Er zijn verschillende activiteiten te doen, zoals het bekijken van dieren, speuren, veilen, varen en klimmen en klauteren. Er is voor iedereen wel wat te doen, waardoor het
een perfect uitje is voor het hele gezin.

Bergen (14,5 kilometer)
Het prachtige dorp Bergen ligt op 14,5 kilometer van ons park. Wanneer je van archeologie houdt, moet je dit dorp zeker eens bezoeken. Er ligt in de grond van het dorp namelijk veel archeologisch erfgoed verborgen. Ook wanneer je cultuur wilt snuiven kun je zeker naar Bergen. Het dorp beschikt
namelijk over cultureel erfgoed en verschillende monumenten.

Alkmaar (18 kilometer)
Een andere stad die je tijdens je verblijf op ons park kunt bezoeken, is Alkmaar. Deze prachtige stad ligt op 18 kilometer van ons park. Je kunt er veel verschillende dingen doen, zoals shoppen, cultuur opsnuiven en heerlijk eten. In de stad zijn verschillende musea te vinden, voor zowel jong als oud.
Daarnaast kun je er heerlijk wandelen en genieten van een hapje of een drankje op één van de terrassen. Wanneer je op zoek bent naar een leuke winkels, prachtige kunst & cultuur of een heerlijke lunch of diner, kun je zeker terecht in Alkmaar.

Den Helder (25 kilometer)
Den Helder ligt op 25 kilometer afstand van ons recreatiepark. Ook in Den Helder kun je verschillende dingen doen. Den Helder is geschikt voor jong en oud. Zo kun je Fort Harssens bezoeken of genieten van de natuur in Hortus Overzee. Ook is het Marinemuseum in deze prachtige
stad te vinden. Een ander museum die je samen kunt bezoeken, is het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Ook een bezoek aan Fort Erfprins is zeker de moeite waard. Ben je liefhebber van bier? Dan kun je een bezoek brengen aan Fort Westoever. Hier zit namelijk ook een bierbrouwerij. Verder kun je Kunst- en Natuurproject De Nollen bezoeken wanneer je houdt van kunst en cultuur. Wil je de gezelligheid opzoeken en ook genieten van een stukje historie? Dan raden we je aan uitgaans- en historisch complex Willemsoord te bezoeken.

Texel (42 kilometer)
Op 42 kilometer afstand van ons park ligt het Waddeneiland Texel. Op Texel kun je genieten van het strand en daarnaast ook nog eens verschillende activiteiten doen. Zo kun je een strandwandeling maken of kiezen uit één van de sporten die ze op het Waddeneiland aanbieden. Je kunt Texel
eenvoudig bereiken met de boot, wat natuurlijk ook nog eens heel leuk is om te doen.

Amsterdam (60 kilometer)
Wil je graag de hoofdstad van ons land bezoeken? Dan kun je ook naar Amsterdam. De stad ligt op een afstand van 60 kilometer van het park, waardoor je er met de auto zeker naartoe kunt. Hier kun je de hele dag heerlijk shoppen, cultuur opsnuiven en natuurlijk genieten van een hapje en een drankje in één van de restaurants of op een terras.

Schiphol (67 kilometer)
Wat ook goed is om te weten, is dat Schiphol op een afstand van 67 kilometer van het park ligt. Je kunt vanaf ons park dus eenvoudig naar Schiphol wanneer je eventueel naar een ander land willen vliegen. Ook wanneer je vanaf Schiphol komt, kun je eenvoudig naar ons park reizen.

De zonnigste regio van ons land!​

 

Wat natuurlijk ook een groot voordeel is van onze locatie, is dat deze zich in de zonnigste regio van ons land bevindt. De kop van Noord-Holland scoort op dit gebied namelijk het best. Ook Texel, Terschelling, Vlieland en het vasteland ten westen van het Lauwersmeer scoren goed. Daarnaast scoort Zeeland ook hoog. Wanneer je op ons park verblijft, is de kans dus groot dat je van de zon kunt genieten.

 

Rechts: De zonne-urenkaart van Nederland (bron KNMI).