Huurinkomsten, kosten en rendement
bij chalet verhuur

Huurinkomsten 

De huurinkomsten zijn afhankelijk van de tarieven per nacht en de bezettingsgraad. Het tarief per nacht is weer afhankelijk van vraag en aanbod. In de zomer zijn de tarieven hoger dan in de winter.
De huidige bezettingsgraad van een recreatiewoning in Noord-Holland is zo’n 60%. Van de grote aanbieders zoals Landal, Centerparcs en Roompot is bekend dat zij een bezettingsgraad van 70-80% halen.
Onze verwachting is dat de Corona crisis in het 2e kwartaal 2021 voorbij is en dat daarna zowel de bezettingsgraad als de tarieven flink zullen stijgen.
Wij gaan uit van een bezettingsgraad van 60% in 2022. In de vijf jaren daarna zal de bezettingsgraad met 2-3% per jaar oplopen. 

De opbrengsten uit verhuur zijn zeer afhankelijk van het type chalet en de mate van luxe en de bezettingsgraad. Er zijn veel verschillende chalets op het park en de een is veel luxer dan de andere. Ook de ligging speelt wellicht mee bij de prijsbepaling voor de verhuur.  Ook zal niet ieder chalet in aanmerking kunnen komen voor verhuur door ons. We zullen regels stellen aan de minimale kwaliteit van uw chalet en hoe deze is ingericht en onderhouden. 

Als uw chalet geschikt is voor verhuur, kunnen wij deze voor u verhuren zoals wij dat ook voor de bungalows gaan doen. Uw chalet gaat mee in alle soorten marketing en zal mogelijk ook zeer goed verhuurd kunnen worden, waardoor ook u een mooi rendement kan maken op de verhuur van uw chalet.  Verhuuropbrengsten van een goed chalet die het hele jaar door wordt verhuurd zullen rond de  € 13.000 per jaar kunnen liggen bij een bezettingsgraad van 60 %.

Kosten

Recreatiepark De Wielen berekent voor haar dienstverlening een commissie van 25% van de huuropbrengsten. 

De andere kosten waar u als eigenaar rekening mee dient te houden zijn:

 1. Elektra- gas- en watergebruik
 2. Kabel aansluiting
 3. Zuiveringslasten overheden
 4. Onroerende zaakbelasting
 5. Internet
 6. Inboedel, opstal en aansprakelijkheidsverzekering
 7. Onderhoudsservices
 8. Onderhoud accommodatie
 9. Parkbijdrage

Rendement

Hoe hoog uw rendement zal zijn is afhankelijk van;

 • de hoogte van de investering in relatie tot de huurinkomsten. De aankoop en inrichting van een chalet zal variëren
 • de kosten kunnen variëren
 • hoe u uw chalet verhuurt: als privé persoon of als een btw-plichtige ondernemer
 • en of het volledige of gedeeltelijke verhuur is

De ervaring leert dat het rendement bij verhuur van chalets tussen de 6% en de 10% procent zal liggen.