Golfen

Voor de golfliefhebbers die in ons recreatiepark verblijven is er genoeg te doen in de omgeving. Zo zijn er een aantal golfbanen waar u welkom bent om te genieten van deze fantastische sport. Wij hebben een aantal van de beste golfbanen uit de buurt voor u op een rijtje gezet, zodat u precies weet waar u naartoe kunt gaan om uw favoriete sport te beoefenen.

Golfbaan Dirkshorn

De golfbaan die het dichtst bij ons park gelegen is, is golfbaan Dirkshorn. Op een afstand van slechts 3,6 kilometer ligt deze mooie polderbaan. Het is werkelijk prachtig en ook niet voor niets is dit dé baan boven het Noordzeekanaal. Golfbaan Dirkshorn is een 18-holes par-72 golfbaan. De baan is in 2008 geopend en kenmerkt zich door strakke fairways, snelle greens, een zeer goede drainage en slechts enkele kleine boomgroepen voor een open karakter. Ze zijn er vanzelfsprekend trots op de topkwaliteit van de golfbaan. Men is vaak verrast dat er boven het Noordzeekanaal zo’n kwalitatief goede golfbaan ligt. De baan is, op extreme weersomstandigheden na, het hele jaar bespeelbaar. U kunt het zelf ervaren door een tee-time te boeken. Hieronder hebben we een aantal van de tarieven van deze golfbaan voor u op een rijtje gezet, zodat u een zo goed mogelijk overzicht heeft van de opties die deze golfbaan u biedt.

Full Swing Arrangement

 • 9 holes voor €59,00;
 • 18 holes voor €77,50;
 • Greenfee voor 9 of 18 holes;
 • Bittergarnituur op basis van drie stuks per persoon;
 • Een driegangen dagmenu.

Play and Plate Arrangement

 • 9 holes voor €47,00;
 • 18 holes voor €67,00;
 • Greenfee voor 9 of 18 holes;
 • Bittergarnituur op basis van drie stuks per persoon;
 • Afsluiting met een heerlijke plateservice.

Chip-In Arrangement

 • 9 holes voor €44,50;
 • 18 holes voor €62,00;
 • Greenfee voor 9 of 18 holes;
 • Een lunch bij binnenkomst bestaande uit een kop soep en een rijk belegd broodje.

Longest Drive Arrangement

 • 9 holes voor €47,00;
 • 18 holes voor €64,50;
 • Greenfee voor 9 of 18 holes;
 • Na de ronde een Longest Drive, bestaande uit een 1,5 meter aan hapjes voor minimaal twee personen.


Naast het feit dat u bij golfbaan Dirkshorn geweldig kunt golven, kunt u er ook nog eens heerlijk eten. Het restaurant van de golfbaan staat namelijk bekend om de uitstekende keuken. De chef-kok, genaamd Robin Vrijer, creëert maandelijks een menukaart. Op die manier kan er rekening worden gehouden met de verschillende seizoenen.

Golfbaan Dirkshorn heeft daarnaast een zeer stijlvol clubhuis. Hier vindt u dan ook het restaurant waar het horecateam van de golfbaan elke dag vanaf 08:30u voor u klaarstaat. Over het algemeen sluit het restaurant een uur na zonsondergang. Is het echter rustig? Dan kan dit ook wat eerder zijn. Wanneer u plaatsneemt op het fantastische terras, kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de afslag van holes 1 en 10 en daarnaast op de green van hole 18.

Ook wanneer het minder mooi weer is kunt u uw tijd prima doorbrengen in het clubhuis van de golfclub. U kunt hier plaatsnemen in de loungehoek rondom een heerlijke openhaard, gezellig aan de bar of u kunt aanschuiven aan de stamtafel. Er zijn twee aparte ruimtes die de leden van de golfbaan en andere gasten een meer besloten omgeving bieden. Hier worden dan ook jubileums, condoleances, recepties en diners georganiseerd.

Golfbaan Dirkshorn met de Groenvelder op de achtergrond
Golfbaan De Texelse op Texel
Golfbaan Sluispolder bij Alkmaar

Golfbaan De Texelse

Golfbaan De Texelse is een 18-holes par 72 golfbaan waar zowel ervaren golfers als enthousiaste beginners van harte welkom zijn. U kunt uw golfspel oefenen op de Par-3, de deels overdekte driving range of de putting green. Waar u ook voor kiest, u kunt altijd rekenen op een gastvrije ontvangst op deze bijzondere baan, die midden in de Texelse duinen ligt.

Wanneer u goed wilt leren golfen, betekent dit dat u veel zult moeten oefenen. Bij golfbaan De Texelse zijn er genoeg oefenfaciliteiten waardoor er niet alleen voor gevorderde golfers, maar ook voor de beginnende golfer genoeg opties zijn om deze sport te beoefenen. U kunt uw golfswing oefenen op de driving range, de putting green en/of de chipping ground. Deze laatste heeft 9 holes. De Par 3-baan is uniek en ook hier kan een beginnende golfer prima aan de slag met het oefenen van de sport. Het is een geweldige baan dat zowel compact als goed bespeelbaar is. Daarnaast bevat de baan prachtige greens.

We vertellen u graag wat meer over de oefenfaciliteiten die golfbaan De Texelse u allemaal te bieden heeft. De putting green en chipping ground met 9 holes zijn beide gratis te gebruiken wanneer u lid bent van de Golfclub. De driving range heeft 25 afslagplaatsen. Hiervan zijn er tien boven, vijf buiten en tien beneden. De afslagplaatsen beneden zijn overdekt. Er is hier ook een oefenbunker aanwezig. Daarnaast zijn er drie targets. Deze zijn gerealiseerd op 70, 125 en 170 meter. Wanneer u uw golfswing graag wilt verbeteren, kunt u contact opnemen om met een professionele golfer een les af te spreken.

Heeft u nog nooit gegolfd en wilt u graag eerst kennismaken met de sport? Dan is er de mogelijkheid om een golfintroductieles te boeken. Deze lessen vinden plaats op zaterdag en woensdag van 11:00u tot 12:00u. Wanneer u deel wilt nemen aan één van deze lessen, kunt u het beste van tevoren even reserveren.

Een ander pluspunt van golfbaan De Texelse is dat u heerlijk kunt genieten van de omgeving. De golfbaan loopt namelijk direct door de fantastische, Texelse natuur. Daarnaast grenst het aan Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Dit zorgt er ook voor dat er veel verschillende unieke plantsoorten en vogels voorkomen. Het is dan ook een echt vogelparadijs. Op één dag kunt u soms wel 70 verschillende soorten vogels tegenkomen. Afhankelijk van het seizoen komen er zomergasten, broeders, overwinteraars en trekvogels voor.

Zoek en boek uw vakantie

Golfbaan Sluispolder

De laatste golfbaan waar we u graag wat meer over vertellen is golfbaan Sluispolder. Naast maar liefst 27 uitdagende holes staat Sluispolder ook bekend om haar enthousiaste team, het sfeervolle clubhuis en de uitgebreide faciliteiten. Sluispolder betekent plezier in Sport & Culinair. Voor golfers is het een mooie polderbaan met interessante holes. Het is een echte golfschool met specialisten op elk gebied van de swing én voor elk niveau.

U bent er van harte welkom om te komen golven, of u nu al wat ervaring heeft of niet. U kunt kiezen voor een ronde van 9 holes of voor een ronde van 18 holes. U kunt een ronde van 18 holes spelen vanaf handicap 54. Daarnaast is het mogelijk om een ronde op de par 3-baan te boeken. Dit kan ook wanneer u een beginner bent, ervaring is namelijk niet vereist. Het is wel handig om van tevoren te reserveren. Dit kan gemakkelijk via de site van de golfbaan. Het is altijd mogelijk om een starttijd online te reserveren. Dit kan voor drie golfers per flight. Wilt u gaan golfen met vier personen? Dan kunt u beter eerst even bellen naar de golfbaan. Er wordt dan namelijk een extra starttijd voor u gereserveerd, zodat iedereen zonder oponthoud kan golfen.

Om u zo goed mogelijk te informeren hebben we ook de openingstijden voor u op een rijtje gezet. Allereerst zijn de receptie en de shop van de golfclub elke dag vanaf 08:00u geopend. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag sluit deze om 17:30u. Op woensdag is dit om 19:00u en op zaterdag en zondag om 17:00u. Het Clubhuis is ook vanaf 08:00u geopend. Deze sluit pas wanneer de laatste gasten tevreden naar huis gaan. Alle gasten worden bij golfbaan Sluispolder met veel plezier ontvangen en u kunt er altijd terecht voor een heerlijk diner, een gezellige borrel, een smakelijke lunch of natuurlijk een fantastische ronde golf.

Op de website van golfbaan Sluispolder is wat extra baaninformatie te vinden. Om het voor u zo eenvoudig mogelijk te maken, bespreken we die hier ook nog even. Allereerst is het gewenst om van tevoren een starttijd te reserveren en u even persoonlijk aan te melden bij de shop. Wanneer u ervoor heeft gekozen om 18 holes te spelen, ontvangt u twee starttijden. Eentje hiervan is op hole 1 en de andere op hole 10. Het is uiteraard gewenst dat u start op uw eigen starttijd. Lukt het u niet om deze te redden? Dan kunt u overleggen met de Marshal en/of de receptie. Zij gaan dan met u kijken wanneer u alsnog kunt starten. Bij golfbaan Sluispolder denken ze altijd graag mee en zijn ze flexibel. Ze vinden het wel fijn om het voor alle gasten plezierig te houden, dus probeer wanneer nodig wel met de club te overleggen.

Er kan bijgeboekt worden wanneer dit nodig is. Houdt er rekening mee dat de vraag hoog is. Staat er een één-bal in? Dan kan het zo zijn dat er een speler bijkomt. Op die manier krijgt iedereen de mogelijkheid om te kunnen golfen. Daarnaast is het een leuke manier om kennis te maken met andere golfers.

 

Zoals u kunt zien zijn er genoeg mogelijkheden in de buurt van ons recreatiepark om fijn te kunnen golfen. Kies de golfbaan die het beste bij u past. Wij wensen u in ieder geval alvast veel golfplezier. Klik hier voor informatie over alle golfbanen in de buurt.