Fietsen

Ook voor de fietsliefhebbers is er genoeg te beleven rondom ons recreatiepark. Prachtige natuur en fascinerende uitzichten zijn dan ook een perfect ingrediënt voor een heerlijke fietstocht. In Noord-Holland zijn een aantal geweldige fietsroutes te vinden en wij lichten er graag een aantal voor u uit.

De Stalletjesroute

De Stalletjesroute in Noord-Holland brengt u langs prachtige plaatsen als Sint Maarten, Dirkshorn en Tuitjenhorn. De fietsroute is ongeveer 26 kilometer lang en brengt veel cultuur met zich mee. Met een normale fiets legt u de route af in ongeveer anderhalf uur, terwijl u er met de elektrische fiets ongeveer 1 uur en 12 minuten over doet. Het is een zeer landelijke route die u kennis laat maken met de lokale specialiteiten van de verschillende plaatsen. In en rondom Sint Maarten vindt u bijvoorbeeld geweldige verkoopstalletjes van onder andere bloemenkwekers, fruittelers en boeren. Op die manier kunt u genieten van de fantastische producten die zij te bieden hebben. Door een praatje te maken met de ondernemer, kunt u veel leren over de producten die u koopt. Waar komen ze bijvoorbeeld vandaan en wat moet de ondernemer doen om de producten in hun verkoopstal te krijgen. Het kan ontzettend interessant zijn om u eens te verdiepen in de lokale specialiteiten. Op die kunt u tegelijkertijd kennis opdoen terwijl u geniet van deze prachtige fietsroute.

De plaatsen waar u tijdens de fietstocht langskomt brengen ook schilderachtige landschappen met zich mee. U komt langs uitgestrekte polders met fascinerende dijkjes. Ook kunt u genieten van een uitzicht op het duingebied dat te vinden is langs de Noordzeekust. Na uw fietstocht heeft u niet alleen genoten van prachtige uitzichten en de geweldige natuur, maar komt u misschien ook wel thuis met heerlijke producten die rechtstreeks van het land komen. Al met al is dit dus een geweldige fietsroute die u zeker eens kunt proberen tijdens uw verblijf.

De Stalletjesroute
De Tulpen fietsroute
Fietsroute over de Westfriese Omringdijk

De Tulpen fietsroute

Wanneer u liever kiest voor een wat langere fietsroute, kunt u ook kiezen voor de Tulpen fietsroute die u brengt door de Kop van Noord-Holland. Deze route is bijna 63 kilometer lang en brengt u langs plaatsen als Schagen, Anna Paulowna en Petten. Met een gewone fiets legt u de route af in ongeveer 3 uur en 35 minuten. Met een elektrische fiets doet u dit in ongeveer 2 uur en 52 minuten. De route brengt u langs prachtige dorpen en is daarnaast landelijk en natuurlijk. Zoals de naam van de route eigenlijk al zegt, brengt het u langs de bollenstreek van Noord-Holland. Vanaf half maart tot half mei staan hier alle tulpen in bloei en brengt dit werkelijk prachtige plaatjes met zich mee. Toch betekent dit niet dat deze route alleen de moeite waard is rond deze tijd. Ook tijdens andere maanden is deze route geweldig om af te leggen met de fiets. Deze route bevat namelijk veel verschillende elementen, zoals de stad en het strand. Zo kunt u de rust van het strand ervaren, maar ook de drukte van de stad opzoeken. U krijgt de mogelijkheid om cultuur te snuiven in de stad, uit te waaien aan de zee en daarnaast ook nog eens de indrukwekkende bollenvelden te bewonderen.

Eén van de plaatsen die u zult bezoeken tijdens het afleggen van deze fietsroute is Schagen. Hier is veel te zien, zoals onder andere prachtige gebouwen. Ook zijn er smalle straatjes waar u doorheen kunt lopen. U kunt ervoor kiezen om plaats te nemen op een gezellig terras op het marktplein. Er is werkelijk van alles te beleven in deze sfeervolle stad.

Wanneer u uw fietstocht voortzet, krijgt u de mogelijkheid om heerlijk langs de Noord-Hollandse kust te fietsen. Geniet van de verfrissende wind en het prachtige uitzicht op de zee. Rust even uit met een lekkere kop koffie en ervaar de rust die het strand en de zee met zich meebrengen.

Fietsroute over de Westfriese Omringdijk

Wilt u écht een lange route fietsen? Dan kunt u kiezen voor de fietsroute over de Westfriese Omringdijk. Deze route is maar liefst rond de 155 kilometer lang en kost 8 uur en 56 minuten om af te leggen met een normale fiets. Met een elektrische fiets is dit 7 uur en 9 minuten. Neem dus maar eens even goed de tijd, want met tussenstops is dit zeker een activiteit waar je de hele dag mee bezig bent. Het is een route die u langs veel cultuur, dorpen en historie brengt. Hij gaat onder andere door Alkmaar, Enkhuizen en Hoorn. Uiteraard gaat de fietsroute ook over de Westfriese Omringdijk. Deze dijk is werkelijk fascinerend. Ooit is het ontstaan als een aantal kleinere, lagere dijkjes. Deze boden vaak echter onvoldoende bescherming, waardoor ze moesten worden verhoogd. Uiteindelijk zijn ze met elkaar verbonden tot een indrukwekkend stelsel van dijken, oftewel de Westfriese Omringdijk.

Wanneer u deze fietsroute af gaat leggen, komt u langs stolpboerderijen, polders, cultuur, molens, VOC-steden en kunt u kennis maken met fantastische streekproducten. Wanneer u bij Schoorl aanbelandt, gaat u een stukje langs de zee. Wilt u graag even stoppen voor een heerlijke kop koffie of een welverdiende lunch? Dan zijn er hiervoor genoeg mogelijkheden tijdens het afleggen van deze geweldige fietsroute.

Zoek en boek uw vakantie

Fietsroute Skitterend Skagen

Wilt u tijdens uw fietstocht cultuur opsnuiven en meer te weten komen over de historie van de plaatsen waar u langs komt? Dan raden wij u de fietsroute Skitterend Skagen aan. Deze route is ongeveer 29 kilometer lang en brengt u langs plaatsen als Schagen, Oudesluis en ’t Zand. Het brengt u langs historische en landelijke plekken. Met een normale fiets duurt de route ongeveer 1 uur en 38 minuten, terwijl dit met een elektrische fiets ongeveer 1 uur en 19 minuten is. Wanneer u langs Schagen komt, kunt u genieten van de geweldige sfeer en de gezelligheid van de stad. Het is dan misschien een stad, maar het brengt ook een dorps karakter met zich mee. Ook kunt u er genieten van een rijke historie en een saamhorige cultuur. De gemoedelijke sfeer is een enorm pluspunt van deze stad en u zult dan ook merken dat de Schagenezen u vrolijk begroeten.

Houdt er rekening mee dat Schagenezen dialect spreken. Het kan dan ook zijn dat u in het West-Fries wordt aangesproken. Elke zomer worden er verschillende evenementen en West-Friese markten georganiseerd om de West-Friese cultuur zo veel mogelijk in stand te houden. Tijdens deze evenementen is iedereen in klederdracht gekleed. Brengt u tijdens de andere maanden een bezoek aan deze stad? Dan kunt u ervoor kiezen om naar het Boerderij- & Rijtuigenmuseum te gaan. Hier kunt u meer te weten komen over West-Friesland en over Schagen zelf.

Fietsen rondom Schagen is werkelijk geweldig. Dit komt mede door de indrukwekkende Westfriese Omringdijk die aan de ene kant te bewonderen is en door de prachtige bollenvelden die aan de andere kant fascinerende uitzichten met zich meebrengen.

Fietsroute door de Noord-Hollandse duinen

Wanneer u van de zee en de duinen houdt, is de fietsroute door de Noord-Hollandse duinen een geweldige optie. Deze route is ongeveer 74 kilometer lang en brengt u langs plaatsen als Callantsoog, Bergen en Petten. De route kunt u met een gewone fiets afleggen in 4 uur en 11 minuten. Met een elektrische fiets kan dit in maar liefst 3 uur en 21 minuten. De fietsroute gaat door de duinen en brengt u daarnaast ook langs gezellige dorpjes en leuke badplaatsen. Op die manier kunt u er ook voor kiezen om even lekker uit te waaien tijdens een wandeling over het strand. U kunt daarnaast een bezoek brengen aan het Juttersmuseum. Er is namelijk veel te vinden langs de kustlijn en na uw bezoek aan het museum weet u waar u naar op zoek kunt gaan.

Vindt u de route wat te lang? Dan kunt u deze zelf eenvoudig inkorten. Dit komt doordat een aantal delen van de route elkaar bijna doorkruisen. Op die manier kunt u de route inkorten bij knooppunten als 37 en 38 of bij 20 en 21. Denk wel even goed na voordat u de keuze maakt om de route in te korten, want op die manier mist u wel deel van deze prachtige route.

We willen u nog even één tip geven voordat u aan deze route begint. Tijdens de fietsroute zult u namelijk door het Noordhollands Duinreservaat fietsen. Dit gebied is in beheer bij drinkwaterbedrijf PWN. Op de website van dit bedrijf kunt u voor iedereen vanaf 18 jaar een toegangskaart kopen, zodat u met een gerust hart kunt genieten van de prachtige duinen.

We hopen dat u nu een beter beeld heeft van de verschillende fietsroutes die er zijn. Uiteraard zijn er nog veel meer verschillende fietsroutes waar u uit kunt kiezen, maar wij denken dat we alvast een fijne selectie hebben gemaakt. We raden u zeker aan om de fiets te pakken en de omgeving van ons recreatiepark te ontdekken. Er is namelijk zoveel te zien en te beleven, waardoor het absoluut de moeite waard is om één van de fietsroutes af te leggen. Wij wensen u in ieder geval alvast veel fietsplezier.

Fietsroute Skitterend Skagen
Fietsroute door de Noord-Hollandse duinen
Amstelmeer