Ontdek onze kust en typisch Hollandse omgeving!

Vlak onder de rook van Schagen ligt Recreatiepark De Wielen, in het idyllische dorpje Sint Maarten. Op 5 km van het park vindt u een prachtige kustlijn met brede stranden, gezellige strandtenten en weids duingebied. Naast de kust biedt de omgeving onder andere prachtige vergezichten, een landelijk gebied met veel rust en ruimte en leuke badplaatsen. Maar ook wat betreft gezelligheid zit u hier helemaal goed. Zo zijn in de omgeving een aantal bijzondere plaatsen te bezoeken, waaronder: Alkmaar, Schagen, Callantsoog en het prachtige eiland Texel. Iedere plek heeft wel iets in huis: musea, natuur, marktjes of bijvoorbeeld de mogelijkheid om te winkelen of een terrasje te pakken. Daarnaast kunt u uzelf trakteren in één van de vele restaurants en tot rust komen in uw recreatieverblijf.

Sint Maartenszee heeft het best verborgen stukje strand. En juist daardoor is dit misschien wel het leukste familiestrand van Nederland.

Dit is het kasteel in Schagen dat op 4 km van het park ligt. Maar er zijn nog zoveel meer steden en dorpjes in de buurt. Ga snel kijken.

De Westfriese Omringdijk loopt pal langs ons park. En de Zijpe polder ligt ook aan de dijk. Ontdek ze alle twee en nog veel meer moois.

Het strand en de duinen liggen op 20 minuten fietsen van het park. U fietst dan ook nog eens door een van de oudste polders. Ontdek veel meer routes.

Op vier kilometer afstand van ons park, in Tuitjenhorn,  ligt de dierentuin Van Blanckendaell. En vindt nog veel meer attracties in de buurt.

 

In Schagen is Linke Loetje ons favoriete restaurant. Er zijn overigens heel veel verrassende restaurants in de omgeving.

Wandel door de polders, de  duinen, langs het strand of over de dijken. Ook de steden lenen zich voor een wandeling. 

Een dagje Texel is een aanrader. Rij naar Den Helder in een half uurtje en neem de ferry naar het pittoreske Texel. 

Bij slecht weer zijn er volop binnen activiteiten te doen. We hebben er drie voor u uitgezocht die allemaal in Schagen zijn.

In het Zuiderzeemuseum zie, hoor, voel en ruik je het dagelijkse leven van vroeger in het gebied rond de Zuiderzee en in de Kop van Noord-Holland.

Sprookjeswonderland in Enkhuizen staat in het teken van alle sprookjes die u kent. Het is een stukje rijden maar zeker de moeite waard.

Ons park ligt aan twee wielen. Twee ronde meertjes die zijn ontstaan na een dijkdoorbraak. Zo zijn er tientallen te vinden. 

Golfbaan Dirkshorn ligt op slecht 4 kilometer van het park. Maar er zijn nog veel meer banen in de buurt waar u een balletje kunt slaan.

De Schoorlse Duinen is een van de weinige gebieden in Nederland waar de tapuit nog broedt. 

Molen de Groenlander staat op nog geen kilometer van het park. U kunt hem vanaf het park zien staan. Er staan er nog veel meer in de buurt. 

Om de hoek uw boodschappen doen

Op nog geen 300 meter van ons park kunt u in een kleine supermarkt uw dagelijkse boodschappen doen.