Informatie voor chalet eigenaren

Hierbij presenteren we het nieuwe beleid voor verblijf op het chaletpark.

Acht maanden of het hele jaar door verblijven in uw chalet?

Vanaf 1 januari 2022 kunt u het hele jaar door verblijven in uw chalet. (Permanent wonen is verboden en daar wordt strikt op toegezien.) Wilt u acht maanden verblijven? Dat kan nog steeds. U kunt dus kiezen.

We kunnen u helpen met het isoleren van uw chalet en er komen winteractiviteiten. Het jaartarief is slechts zo’n € 300 meer. Genoeg redenen om een heel jaar te verblijven. Als u per 1 januari 2022 voor een jaarplaats gaat hoeft u voor de maanden november en december 2021 niets te betalen.

 • Het tarief voor 8 maanden (inclusief TV en Internet) wordt per 1 januari € € 2.488,70 *
 • Het tarief voor 12 maanden (inclusief TV en Internet) wordt per 1 januari €  2.779,30 *

* nog even afhankelijk van de exacte prijs voor TV en internet.

Het voornemen is om de jaren daarna de tarieven te indexeren volgens de consumentenprijsindex  van het CBS.

Internet en veel meer TV zenders( ook veel Duitse zenders!)

De glasvezel die naar ons park is gebracht werkt nu en wordt op het bestaande coax netwerk naar  alle chalets gekoppeld. Daarnaast zijn we overgestapt naar Canal Digitaal voor meer en betere TV zenders. Vanaf 1 juli hopen we u dit totaalpakket te kunnen aanbieden tussen de € 15 en € 20 per maand (bij 12 maanden verblijf) *

Het exacte bedrag voor de TV en internet is nog even afhankelijk van de prijzen van de leverancier van de internetkastjes. U krijgt allemaal een nieuw internetmodem in uw chalet. Wij zullen voor dit modem een borg vragen van 75 euro.

We kunnen deze mooie tarieven alleen maar aanbieden als alle chalets worden aangesloten. Vandaar dat het vanaf 1 januari 2022 standaard bij het stageld van alle chalets wordt toegevoegd. Voor de maanden juli t/m oktober of december 2021 krijgt u een aparte rekening.

We kunnen geen uitzonderingen maken voor eigenaren die nu een eigen schotel of een andere aansluiting hebben voor hun TV en of internet.

U bent dus verplicht om de TV en internet service van ons af te nemen. Of u het gebruikt is aan u.

Het nieuwe park

De entree via het dorp is weer in ere hersteld en de paden zijn reeds voorzien van nieuw asfalt. Tevens zijn de parkeerplaatsen verhard met groentegels.

De terreinen die voorheen voor campinggasten (passanten met tenten en caravans) waren, worden nu bebouwd met bungalows. Hierdoor komen er vanaf 2021 geen passanten meer en zijn de kantine en het sanitair gebouw overbodig geworden. Deze  zullen na de zomervakantie worden gesloopt, maar daar komen mooie faciliteiten voor terug! 

Nieuw entree via het dorp

De entree via de Dorpsstraat blijft constant open en wordt de ingang voor u en uw gasten. Het ijzeren hek is al weg en er komt een stoere houten poort met LED verlichting op zonne-energie.   

Er is een slagboom die met een  pincode kastje geplaatst die toegang gaat geven tot het park.  
De slagboom is zo geplaatst dat er een tiental parkeerplaatsen voor gasten zullen zijn. Als het gasten-parkeerterrein op drukke dagen vol is kan er bij de Killemerweg ingang worden geparkeerd door uw gasten. Hier worden extra parkeerplaatsen gecreëerd.

De bungalow eigenaren en hun gasten blijven het entree via de Killemerweg gebruiken.

Het zwembad

Het grote zwembad blijft waar het ligt, maar de omheining en vloer rondom het zwembad worden na de zomervakantie vernieuwd en verfraaid. Achterin het zwembad terrein komt een (kunst) grasveldje waar u heerlijk kunt relaxen. Het zwembad terrein en de omheining zal een frisse en open uitstraling krijgen.

De speeltuin

Het kleine kinderbadje gaat na het seizoen weg, maar er komt naast het huidige speeltuintje en het te slopen sanitair gebouw een nieuwe water/zandspeelplaats met waterpomp en speelelementen voor de allerkleinsten. Er is een nieuwe trampoline en die ligt nu in het midden van de speeltuin.

Het Parkhuys en sportveldje

Waar nu het sanitair gebouw staat wordt na de zomervakantie een nieuwe gebouw geplaatst: het Parkhuys. Hierin komt een gezellige bar, het vertrouwde biljart, een sanitair ruimte (met toiletten, douches en wasmachine) en een kantoortje.
Daarnaast komt een sportveldje met een omheining en lage voetbaldoelen.
Voor evenementen wordt het Parkhuys vergroot door tentdoeken te spannen over de weg zodat er een gezellige feestruimte ontstaat. Laat de bingo of karaoke maar beginnen!

Er komt ook een TV aansluiting voor het kijken naar voetbalwedstrijden of andere TV uitzendingen. Tijdens warme zwoele avonden en als het donker is zullen er filmavonden worden georganiseerd.

De nieuwe jeu de boules baan is al klaar.

Chalet kopen of verkopen?

Als u uw chalet wilt verkopen dan zitten daar voorwaarden van Recreatiepark De Wielen aan vast. Het chalet staat namelijk op onze grond en dat vraagt om duidelijke regels.

Voorwaarden bij verkoop van chalets op Recreatiepark de Wielen (RPDW):

 • RPDW is lid van de RECRON. De verkoper en koper erkennen bekend te zijn met de RECRON voorwaarden.
 • De grond/kavel is van RPDW. De huurovereenkomst voor de grond/kavel kan nooit worden overgedragen. Bij verkoop moet altijd een nieuwe huurovereenkomst voor de grond/kavel worden aangegaan tussen de koper en RPDW. De eigenaar verkoopt dus alleen het chalet zelf.
 • RPDW moet ten allen tijde voorafgaand aan de verkoop schriftelijke toestemming geven (per brief of e-mail).
 • Koper moet binnen 14 dagen na de verkoopdatum € 350,- excl. Btw aan administratiekosten betalen aan RPDW.
 • Bij verkoop van een chalet ouder dan 15 jaar kan RPDW extra voorwaarden stellen zoals het opnemen van een termijn waarin deze mogelijk vervangen moet worden.
 • Voor het e.v.t. nieuw te plaatsen chalet (type, afmetingen en vorm) moet RPDW schriftelijke goedkeuring geven.
 • Indien de koper het chalet wil aanbieden voor verhuur, dient hij zich te melden bij RPDW en deze zal na goedkeuring het chalet in de verhuur nemen. (zelfstandige verhuur of door een derde partij is niet toegestaan)
 • De koper is verplicht naast alle NUTS voorzieningen tevens Internet en TV via RPDW af te nemen.
 • De aansluitkosten zijn € 650,–. Het nieuwe chalet wordt hiermee aangesloten op de nutsvoorzieningen incl eventuele aanpassingen aan de leidingen en aansluitpunten.
 • De koper moet verklaren dat hij het chalet niet permanent gaat wonen.

Voorwaarden per verkoop kunnen anders zijn

Naast bovengenoemde voorwaarden kan RPDW extra voorwaarden hanteren die per verkoop anders kunnen zijn. Dit is afhankelijk van factoren, zoals de bezettingsgraad op het park, de kwaliteit van het te verkopen chalet, de verhouding verhuur en eigen gebruik van chalets op het park, de economie, (weer) een pandemie en veel meer.

Iedere verkoop is anders en daarom kunnen er nooit rechten worden ontleend aan verkoopvoorwaarden van derden.  

Beleid verhuren van chalets per 1 januari 2022

Er is een aantal weken geleden een gesprek geweest met de belangrijkste verhuurders van chalets op ons park. Er zijn de volgende afspraken gemaakt die gaan gelden voor alle verhuurders van chalets per 1 januari 2022:

 • Dit jaar (2021) kunnen verhuurders van chalets nog verhuren zoals dat met de vorige beheerder was afgesproken.
 • vanaf 1 januari 2022 moeten verhuurders hun gasten online registreren in het systeem van Recreatiepark De Wielen.
 • er wordt een verhuurvergoeding gerekend van € 2,50 (exclusief 9% BTW) per gast / per nacht. Dit bedrag moet aan Recreatiepark De Wielen worden afgedragen. (De verhuur is ten slotte op grond van Recreatiepark De Wielen)
 • De verhuurvergoeding wordt gemaximaliseerd op € 1000 per chalet / per jaar.
 • in januari van het volgende jaar, wordt de verhuurvergoeding over het afgelopen jaar in rekening gebracht samen met het stageld voor het nieuwe jaar.
 • Voor verhuur via Recreatiepark de Wielen gelden deze voorwaarden niet en is er geen verhuurvergoeding van toepassing.

Verhuur uw chalet via Recreatiepark De Wielen

De nieuwe beheerders van het park gaan de verhuur van zowel chalets als bungalows professioneel aanpakken. Wij hebben 15 jaar ervaring met kort verblijf verhuur en zijn door de wol geverfd.

Flexibel verhuren: u blijft baas in eigen huis

Heeft u een chalet die u ook wel wilt verhuren, maar u wilt wel de vrijheid behouden om er zelf gebruik van te maken? Dat kan als u via de nieuwe beheerders gaat verhuren! U blijft baas in eigen huis en u bepaalt. U krijgt toegang tot de verhuurkalender van uw chalet in ons reserveringssysteem en u kunt zoveel mogelijk dagen blokkeren voor eigen gebruik als u wilt. Hieronder meer informatie over onze werkwijze.

Huurinkomsten, kosten en rendement

Verhuren brengt geld in het laadje, maar hoeveel? Welke commissie wordt berekend voor het regelen van de verhuur? Wat zijn de bijkomende kosten aan parkbeheer, energiekosten, belastingen?  Klik hier voor meer informatie.

Overeenkomsten, algemene voorwaarden en parkreglement

Om de verhuur in goede banen te leiden moeten er duidelijk afspraken worden gemaakt tussen de eigenaar van een bungalow en Recreatiepark De Wielen. Daarbij horen ook afspraken over onderhoud van uw bungalow.
Maar ook tussen de huurders en Recreatiepark de wielen moeten goede afspraken worden gemaakt en vastgelegd. Daarbij komen algemene voorwaarden en het park reglement om de hoek kijken. Hieronder vindt u deze documenten:

Boeking proces

Bijna alle reserveringen zullen via onze website en via onze honderden online travel agencies (OTA’s) zoals Booking.com en Airbnb binnenkomen.

Door middel van een overzichtelijke ZOEK&BOEK functie op de site, kan een gast een chalet geheel naar persoonlijke voorkeur zoeken en boeken.

Self-checkin: vrijheid voor de gast en corona-proof

Als de gast online een reservering maakt wordt er online betaald en ontvangt de gast een boekingsbevestiging met een pincode en uitleg video’s. Met de pincode gaat de slagboom open en met dezelfde pincode gaat het digitale slot van de chalet open. Na de verhuurperiode werkt de pincode niet meer. Door middel van video’s die met de boekingsbevestiging worden meegestuurd ziet de gast hoe de slagboom en het digitale slot werken en laten we zien hoe de gast naar zijn chalet rijdt. Zodra de pincode wordt ingetoetst gaat de slagboom open.

Deze self-checkin geeft een gevoel van vrijheid: ‘ik heb de sleutel al en hoef met niemand te bellen of af te spreken’. Alle communicatie gaat digitaal en er is 24 uur support! Daarnaast is de self-checkin corona proof.

De eigenaren van de chalets krijgen een eigen pincode die strikt privé is.

Marketing

Wij zijn constant op zoek naar effectieve en innovatieve manieren om gasten te werven en inspireren. De nadruk ligt daarbij steeds meer op beleving en interactie. Daarvoor hebben we diverse online mogelijkheden zoals een up-to-date website, e-mailmarketing, social media en een digitaal magazine. Om (potentiële) gasten die via zoekmachines als Google zoeken naar bepaalde vakanties of faciliteiten zo concreet mogelijk te informeren worden er specifieke internetpagina’s ontwikkeld. Ook via meer traditionele communicatiemiddelen zijn we actief.
De chalets zullen daarnaast worden aangeboden bij honderden touroperators en reisbureaus in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk.

Tarieven worden dagelijks aangepast

Dit heet Yield management en zorgt ervoor dat er een zo hoog mogelijk rendement wordt gehaald. Dagelijks gaan wij de prijzen aanpassen en kijken naar de bezetting van uw chalet, maar ook de bezetting van alle chalets op het park, naar de prijzen en bezetting van de concurrentie, en nog enkele parameters.

Ook gaan wij Last Minute-, Early Bird- en andere aanbiedingen doen afhankelijk van de bezetting.

Complete ontzorging

Wij nemen alle werkzaamheden voor de verhuur uit handen en ontzorgen u volledig. Dit zijn onze werkzaamheden:

 • het verrichten van promotionele activiteiten;
 • het sluiten van huurovereenkomsten met gasten;
 • de administratie van huurovereenkomsten;
 • de inning van de huren en bijkomende kosten;
 • de maandelijkse afrekening van de netto huuropbrengst;
 • het verzorgen van aankomst en vertrek van de gast;
 • het verrichten van klein technisch onderhoud tot aan een bepaald totaalbedrag op jaarbasis. Afzonderlijke reparaties boven een bepaald bedrag worden bij de eigenaar in rekening gebracht;
 • schoonmaak na ieder verblijf
 • het trachten te verhalen van door de huurder aangebrachte schade.

Gelijke verdeling van reserveringen

In ons reserveringssysteem worden de bungalows en chalets apart geadverteerd. Iedere bungalow en chalet krijgt een eigen pagina en houdt daardoor z’n eigen karakter en uitstraling. Hierdoor worden ze op gelijke wijze geadverteerd en onder de aandacht gebracht.

Meer weten? Vul onderstaand formulier in of stuur een e-mail naar info@recreatieparkdewielen.nl