Informatie voor bungalow eigenaren

Verhuur uw bungalow via Recreatiepark De Wielen

Wij hebben in 2022 al 25 verhuur objecten in beheer gekregen en daar komen er ieder jaar meer bij. Wij zitten er letterlijk en figuurlijk bovenop. Ons verhuurteam is verstrekt met Kaylee en de bezettingsgraad groeit gestaag.   

Flexibel verhuren: u blijft baas in eigen huis

Wilt u verhuren, maar  ook de vrijheid behouden om er zelf gebruik van te maken? Dat kan als u via ons gaat verhuren. U blijft baas in eigen huis en u bepaalt. U krijgt toegang tot de verhuurkalender van uw bungalow in ons reserveringssysteem en u kunt zoveel mogelijk dagen blokkeren voor eigen gebruik als u wilt. Hieronder meer informatie over onze werkwijze.

Huurinkomsten, kosten en rendement

Verhuren brengt geld in het laadje, maar hoeveel? Welke commissie wordt berekend voor het regelen van de verhuur? Wat zijn de bijkomende kosten aan parkbeheer, energiekosten, belastingen?  Klik hier voor meer informatie.

Overeenkomsten, algemene voorwaarden en parkreglement

Om de verhuur in goede banen te leiden moeten er duidelijk afspraken worden gemaakt tussen de eigenaar van een bungalow en Recreatiepark De Wielen. Daarbij horen ook afspraken over onderhoud van uw bungalow.
Maar ook tussen de huurders en Recreatiepark de wielen moeten goede afspraken worden gemaakt en vastgelegd. Daarbij komen algemene voorwaarden en het park reglement om de hoek kijken. Hieronder vindt u deze documenten:

Boeking proces

Bijna alle reserveringen zullen via onze website en via onze honderden online travel agencies (OTA’s) zoals Booking.com en Airbnb binnenkomen.

Door middel van een overzichtelijke zoek&boek functie op de site, kan een gast een bungalow geheel naar persoonlijke voorkeur zoeken en boeken.

Self-checkin: vrijheid voor de gast en corona-proof

Als de gast online een reservering maakt wordt er online betaald en ontvangt de gast een boekingsbevestiging met een pincode en uitleg foto’s en video’s. Met de pincode gaat de slagboom open. Bij de bungalow hangt een sleutelkluisje met sleutel of wij kunnen er een digitaal slot instaleren. Na de verhuurperiode werkt de pincode niet meer. Doormiddel van de video’s laten we de gast zien hoe de slagboom en e.v.t. de digitale sloten werken.  Met foto’s wordt de locatie van het sleutelkluisje- en wordt de rijroute op het park getoond.

Deze self-checkin geeft een gevoel van vrijheid: ‘ik heb de sleutel al en hoef met niemand te bellen of af te spreken’. Alle communicatie gaat digitaal en er is 24 uur support! Daarnaast is de self-checkin ook nog eens corona proof.

Marketing

Wij zijn constant op zoek naar effectieve en innovatieve manieren om gasten te werven en inspireren. De nadruk ligt daarbij steeds meer op beleving en interactie. Daarvoor hebben we diverse online mogelijkheden zoals een up-to-date website, e-mailmarketing, social media en een digitaal magazine. Om (potentiële) gasten die via zoekmachines als Google zoeken naar bepaalde vakanties, parken of faciliteiten zo concreet mogelijk te informeren worden er specifieke internetpagina’s ontwikkeld. Ook via meer traditionele communicatiemiddelen zijn we actief.
De bungalows en chalets zullen daarnaast worden aangeboden bij vele touroperators en reisbureaus in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk.

Dagelijks worden de tarieven aangepast

Dit heet Yield management en zorgt ervoor dat er een zo hoog mogelijk rendement wordt gehaald. Dagelijks gaan wij de prijzen aanpassen en kijken naar de bezetting van uw bungalow, maar ook die van de andere bungalows op het park, naar de prijzen en bezetting van de concurrentie, en nog enkele parameters.

Complete ontzorging

Wij nemen alle werkzaamheden voor de verhuur uit handen en ontzorgen u volledig. Dit zijn onze werkzaamheden:

  • het verrichten van promotionele activiteiten;
  • het sluiten van huurovereenkomsten met gasten;
  • de administratie van huurovereenkomsten;
  • de inning van de huren en bijkomende kosten;
  • de maandelijkse afrekening van de netto huuropbrengst;
  • het verzorgen van aankomst en vertrek van de gast;
  • het verrichten van klein technisch onderhoud tot aan een bepaald totaalbedrag op jaarbasis. 
  • schoonmaak na ieder verblijf
  • het trachten te verhalen van door de huurder aangebrachte schade.

Meer weten? Stuur een e-mail naar info@recreatieparkdewielen.nl