Binnen activiteiten

Regent het? Of is er te veel wind om te wandelen of te fietsen? Geen paniek. Er zijn namelijk volop binnen activiteiten beschikbaar rondom ons park waarmee u zich zeker kunt vermaken. Wij hebben speciaal voor u drie leuke mogelijkheden op het gebied van binnen activiteiten in Schagen op een rijtje gezet.

Bezoek Skaga Venture

Skaga Venture is een fantastische plek waar u te gekke binnen activiteiten kunt doen. U kunt er onder andere karten, lasergamen en genieten in een trampolinepark. Wij vertellen u graag wat meer over de mogelijkheden die Skaga Venture u te bieden heeft.

Karten

Eén van de activiteiten die u bij Skaga Venture kunt doen is karten in E-karts. Op de indoor kartbaan van ruim 300 meter lang kunt u in deze razendsnelle karts rondrijden. De baan is zowel uitdagend als speels en bevat verschillende technische bochten. Ook krijgt u diverse mogelijkheden om anderen in te halen. De kartbaan van Skaga Venture is helder verlicht en bevat veilige uitloopstukken, kerbstones en barriers. Deze geven u het gevoel dat u op een echt Formule 1 circuit rijdt. Ook al heeft u geen kartervaring, u kunt alsnog bij Skaga Venture terecht om te karten.

Het feit dat er bij Skaga Venture gebruik wordt gemaakt van E-karts, brengt een aantal grote voordelen met zich mee. Zo zijn ze extra veilig, aangezien men de karts centraal kan stoppen wanneer er iets gebeurt. Daarnaast zijn E-karts ook een stuk schoner, stinken ze niet en maken ze veel minder herrie. Ook heeft het gewicht van de bestuurder minder invloed op de snelheid van de E-kart. Dit komt doordat u direct beschikt over het gehele vermogen van de kart wanneer u wegrijdt. De sturen van de E-karts zijn op die van de Formule 1 geïnspireerd, zodat het de ervaring nog eens extra speciaal maakt.

U kunt via de website van Skaga Venture een kartheat of een arrangement boeken. Zo’n arrangement maakt het ook mogelijk om karten met bijvoorbeeld lasergamen te combineren. Hieronder staan alvast een aantal mogelijkheden inclusief prijzen voor u op een rijtje, zodat u een goed overzicht heeft van de opties die er zijn.

  • Twee heats E-karten €28,00 per persoon
  • Pizza Kart Night €20,00 per persoon
  • Race 2 The Max €40,00 per persoon

Lasergamen

Wanneer u gaat lasergamen bij Skaga Venture, betreedt u Skaga Chemicals International. In de jaren tachtig werden hier jarenlang wetenschappelijke vooruitgangen geboekt. Hiermee liep men echter wel gevaar en op een dag ging er dan ook iets fout. Tegenwoordig weet nog steeds niemand wat er precies gebeurd is. Het blijft dan ook een groot mysterie. De fabriek bestaat nog steeds en ligt er al jarenlang spookachtig bij. Misschien is het echter toch minder verlaten dan dat we denken. U kunt het zelf komen ontdekken. Ga dan ook op missie met bijvoorbeeld uw collega’s, vrienden of familie. U kunt met of tegen elkaar strijden in de verlaten chemische fabriek. Gaat u het avontuur aan?

Trampolinepark

In Skaga Venture is ook een trampolinepark te vinden. Het is het mooiste en meest veelzijdige trampolinepark in de Noordkop. U kunt er het hele jaar door komen springen. De arena waarin de trampolines staan, is uitgerust met klimaatbeheersing. Komt u bijvoorbeeld in de warme zomerdagen springen? Dan is het binnen lekker koel. Is het koud buiten? Dan is het in het trampolinepark heerlijk warm. U kunt gebruikmaken van ruim 1000 m2 aan springmogelijkheden. Naast de trampolines zijn er ook tumblelanes, reactiespellen, dunkzones, een high perfomance trampoline, een dodgeball arena en een Ninjacourse. Daarnaast kun u ook even heerlijk uitrusten in de chillzone van het trampolinepark.

VR Games

Wanneer u Skaga Venture bezoekt, kunt u ook genieten van VR Games. U hoeft alleen de VR Headset op te zetten en daarna kunt u zich verwonderen over de eindeloze mogelijkheden van de spellen. Skaga Venture beschikt over vier VR-brillen die u kunt huren voor 30 minuten of voor 60 minuten. U kunt met elkaar spelen, het tegen elkaar opnemen of gewoon gebruikmaken van de Single-player optie. Het spelen van de VR Games is beschikbaar voor iedereen vanaf 7 à 8 jaar oud.

Zoek en boek uw vakantie

Indoorskibaan

Bij Skaga Venture is ook een indoorskibaan te vinden. De piste van de skibaan is voorzien van een valvriendelijke kunststof toplaag. Dit is een groot voordeel, want deze toplaag heeft uitstekende sneeuweigenschappen. Ook zorgt het ervoor dat er nagenoeg geen kans is op een blessure. De piste draait constant, waardoor u continu af kunt dalen en veel meters kunt trainen. Al na enkele lessen zult u het skiën onder de knie hebben. U kunt gebruikmaken van een persoonlijke skileraar. Zij geven u begeleiding en individuele aandacht. De persoonlijke skileraar staat vlak voor u en geeft direct aanwijzingen wanneer u aan het skiën bent. Daarnaast legt hij of zij op de baan wat technieken uit en heeft de skileraar de mogelijkheid om de baan op elk moment te stoppen. Op die manier bent u verzekerd van een veilig en snel resultaat.

Een groot voordeel van de indoorskibaan van Skaga Venture is het feit dat de hellingshoek en de snelheid van de baan instelbaar is. Op die manier is het skiën voor zowel beginners als voor gevorderden geschikt. Er wordt bij Skaga Venture lesgegeven in groepen van maximaal vier personen. Zo’n les duurt één uur en u staat tegelijkertijd met één iemand op de baan die hetzelfde niveau heeft. U kunt naar uw eigen bewegingen kijken in een spiegel terwijl u aan het skiën bent. Op die manier heeft u de mogelijkheid om uzelf direct te corrigeren wanneer dat nodig is.

Arcade Games

Op de tweede etage van het center van Skaga Venture zijn verschillende Arcade Games te vinden. In de Arcade hal is ook een gezellige bar gevestigd waar u onder andere gebruik kunt maken van retro game kasten en flipperkasten. Daarnaast is er de mogelijkheid om airhockey te spelen en te poolen.

Kiest u er liever voor om even een drankje te doen bij de bar? Dan kan dit natuurlijk ook. Neem lekker plaats in de lounge hoek en geniet van het uitzicht op het trampolinepark. De arcade is toegankelijk voor iedereen vanaf 12 jaar oud. Komt u echter met iemand die jonger is dan 12 jaar? Dan is diegene ook welkom onder begeleiding van een volwassene. Vooraf hoeft u niet te reserveren en de spellen worden gespeeld met tokens. Deze tokens kunt u kopen aan de bar. Ze zijn onbeperkt geldig, maar houdt er wel rekening mee dat ze niet kunnen worden ingewisseld voor geld.

Formule 1

Wanneer er een Formule 1 Race plaatsvindt, wordt deze bij Skaga Venture op een groot scherm uitgezonden in hun F1 café. U kunt hier dan ook genieten van de race onder het genot van een hapje en een drankje. Hier blijft het echter niet bij, want er is daarnaast de mogelijkheid om zelf een tijd neer te zetten op de kartbaan. Hieronder vindt u een overzicht van de prijzen van de verschillende mogelijkheden.

  • F1 arrangement met één heat karten, twee consumpties en een diner in het thema van het land waarin gereden wordt voor €29,50 per persoon.
  • Twee consumpties en een diner in het thema van het land waarin gereden wordt voor €17,50 per persoon.


Wilt u deelnemen aan één van de bovenstaande opties? Dan kunt u gemakkelijk reserveren via de mail (info@skagaventure.nl) of door te bellen (0224 – 786 020).

Skaga Venture in Schagen
Bowlen in Schagen
Bioscoop in Schagen

Ga gezellig bowlen

Een geweldige activiteit voor wanneer het slecht weer is, is natuurlijk bowlen. In het bruisende uitgaanscentrum van Schagen is dan ook een geweldige bowlingbaan te vinden. Hier kunt u sfeer en gezelligheid combineren met een sportieve uitdaging. Het team van de bowlingbaan zorgt ervoor dat u het naar uw zin heeft. Hieronder vindt u de prijzen voor het bowlen, zodat u een goed overzicht heeft van wat de opties zijn.

  • 1 uur bowlen €30,00 per baan
  • 1,5 uur bowlen €45,00 per baan


U kunt van donderdag t/m zondag bowlen vanaf 13:00u. Komt u met een grote groep? Dan zult u van tevoren even een afspraak moeten maken.

Kijk een film in de bioscoop

Een andere fantastische activiteit voor op regenachtige dagen is het bezoeken van een bioscoop. In Schagen is een Kinepolis gevestigd. Kinepolis Schagen heeft vijf moderne zalen en plek voor maar liefst 532 bezoekers. Het filmaanbod is zeer breed, waardoor er voor iedereen wel iets leuks tussen zit. U kunt na het kijken van een film terecht voor een lekker hapje en drankje bij één van de restaurants die in de omgeving van de bioscoop te vinden zijn.

De bioscoop is eenvoudig te bereiken met de auto, het openbaar vervoer en met de fiets. U kunt gratis parkeren rondom de bioscoop. Daarnaast bevinden zowel de trein- als de bushalte zich op loopafstand van de bioscoop. Al met al is het dus een geweldige activiteit om te doen wanneer het weer buiten even wat minder is.

We hopen dat we u voldoende informatie hebben gegeven over de verschillende mogelijkheden op het gebied van binnen activiteiten. Er is genoeg te doen in de omgeving van ons recreatiepark, ook wanneer het regent of het net wat te hard waait om te fietsen of te wandelen.