Attractieparken

Gaat u met de kinderen op pad? Of heeft u zin om even lekker naar een attractiepark te gaan? Dan zijn er een aantal hele leuke parken waar u lekker met het gezin of met de familie naartoe kunt gaan. We hebben een aantal fantastische parken voor u op een rijtje gezet, zodat u al een goed beeld krijgt van een aantal opties die er zijn.

Attractiepark de Goudvis

Attractiepark de Goudvis is een groot park waar u bij elk weer terecht kunt. Zo bestaat het park uit onder andere een enorme buitenspeeltuin, drie grote overdekte speelparadijzen en een cafetaria met groot terras. Neem uw vader, moeder, opa en oma mee naar dit spannende en onvergetelijke evenement, zij hebben namelijk vrij entree! Het ligt op 5,5 km van ons park en u kunt er werkelijk de hele dag genieten. We zullen u wat meer vertellen over de verschillende gebieden waaruit het park bestaat, zodat u een goed beeld kunt vormen van wat het park u allemaal te bieden heeft.

Allereerst zijn er de indoor speelparadijzen. Speelpark De Goudvis heeft niet één indoor speelparadijs, maar drie. De speelparadijzen vormen samen meer dan 2200 m2 aan overdekt speelplezier. In het grote speelparadijs vindt u twee speelstructuren. Deze speelstructuren zijn maar liefst drie etages hoog. Kinderen krijgen de mogelijkheid om op ontdekkingstocht te gaan via de glijbanen. Ze kunnen bijvoorbeeld hun tijd doorbrengen in één van de vijf ballenbakken, in de slangentrappen of aan de kabelbaan. Broertjes en zusjes kunnen elkaar uitdagen en kijken wie er het langst op De Sweeper kan blijven staan. Daarnaast is er de mogelijkheid om een rondvlucht in een helikopter (monorail) te maken of sleetje te rijden van de rodelbaan.

Ook wanneer de kinderen nog heel jong zijn, is er genoeg te doen. Attractiepark De Goudvis heeft bijvoorbeeld een speciale softplay-hoek waarin jonge kinderen met verschillende softplay attributen kunnen spelen. Ook de kleinsten kunnen op ontdekking gaan langs de interactieve wand. Daarnaast kunnen ze luisteren naar grappige geluidjes uit de onderwaterwereld.

Heeft u zin in een hapje en een drankje?

Dan kunt u deze bestellen in de cafetaria van het speelparadijs. U mag zelf geen etens- en drinkwaren meenemen, maar gelukkig is er wel de mogelijkheid om deze ter plekke te bestellen. U kunt gratis gebruikmaken van de toiletten in het speelparadijs en er is de mogelijkheid om uw baby te verschonen.

Naast de indoor speelparadijzen is er ook een grote buitenspeeltuin. Deze speeltuin is oudhollands en overzichtelijk opgezet. Daarnaast bevat het een oppervlakte van ruim 3,5 hectare. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen op speeltoestellen als schommels, kabelbanen, een draaiwip, trampolines, een grote zandbak met klimtoren, luchtkussens, G-Forze en een fantastisch klimklauter-piratenschip. Is het mooi weer? Dan kunt u er ook voor kiezen om lekker met de voeten door het water over de waterbrug te rennen of een tochtje te maken op de waterfietsen. Daarnaast is er een familieschommel waarop u met de hele familie kunt genieten. Verder is er een Survival Trail en kunt u lekker springen op de grootste airtrampoline van Europa. Ook is het mogelijk om een wedstrijdje te houden op skelters. Er is werkelijk van alles te doen bij speelpark De Goudvis. Ook in de buitenspeeltuin zijn er toiletten waar u gratis gebruik van kunt maken. Daarnaast kunt u ook hier uw baby verschonen. In de buitenspeeltuin mag u wel eigen meegebrachte etens- en drinkwaren meenemen. U kunt plaatsnemen bij één van de picknickplaatsen en hier genieten van een hapje en een drankje.

Kinderdisco

Elke woensdag en zaterdag vanaf 15:00u is er bij attractiepark De Goudvis ook een kinderdisco. Deze maakt uw dagje uit nog completer. De kinderdisco is een echt superfeest waarbij de allerleukste liedjes worden gedraaid door de huis dj’s van het park. Ook zijn er licht- en lasereffecten op de dansvloer die het geheel nog completer maken. Niet alleen de kinderen, maar ook papa, mama, opa en oma kunnen hier genieten van de sfeer en de gezelligheid. De kinderdisco is helemaal gratis, dus u hoeft er niet extra voor bij te betalen.

Wilt u samen even lekker een hapje eten? Dan kan dat bij restaurant De Goudvis. Dit kan niet alleen na, maar ook tijdens het spelen. Bij Speelpark De Goudvis kunt u meer bestellen dan alleen een patatjes of een snack. U kunt er namelijk ook à la carte eten en genieten van een aantal overheerlijke gerechten. Denk hierbij aan pannenkoeken, pizza’s en vlees of visgerechten. Attractiepark De Goudvis heeft u zoveel te bieden. We raden u dan ook zeker aan om eens een bezoekje te brengen aan dit fantastische park.

De Goudvis in Sint Maartenszee
Holle Bolle Plons in Tutjenhorn
Sprookjeswonderland in Enkhuizen

Holle Bolle Boom en Holle Bolle Plons

Een andere leuke plek om met de kinderen naartoe te gaan is Holle Bolle Boom en Holle Bolle Plons. Het park ligt maar 5,5 kilometer van ons recreatiepark, waardoor het eenvoudig te bereiken is. Het is een speelpark inclusief een overdekt zwembad. Het park richt zich op kinderen t/m 11 jaar en geeft hun de mogelijkheid om een dag heerlijk te genieten. Er is veel ruimte om lekker vrij te spelen. Zo is er bijvoorbeeld een binnen- en een buitenspeeltuin te vinden. Daarnaast is er een zwembad met een glijbaan. De gebouwen zijn vrolijk aangekleed en het park is echt een ideale plek voor gezinnen met jonge kinderen. De Holle Bolle Boom en Holle Bolle Plons biedt u drie verschillende belevenissen, namelijk spelen, plonsen en roetsjen. U krijgt de mogelijkheid om de hele dag door lekker samen te spelen in drie verschillende speelwerelden. We zullen u wat meer vertellen over de drie belevenissen die het park u biedt.

Wanneer de kinderen lekker willen spelen, kunnen ze terecht in de Holle Bolle Boom. Kinderen van 0 tot 11 jaar kunnen hier lekker glijden, springen en klimmen. Voor de allerkleinsten is er een afgeschermde speelruimte genaamd de Minigaard. De oudere kinderen kunnen ervoor kiezen om van de spannende Freefall-glijbaan te gaan.

Willen de kinderen plonsen? Dan is er in de Plons een fantastische, overdekte waterattractie. Er hangt een heerlijke, tropische temperatuur van maar liefst 30 graden. Dit maakt het voor de kinderen extra leuk om lekker in het water te spelen. Ze kunnen van maar liefst drie glijbanen afglijden, op het Fonteinplein spelen en gebruikmaken van leuke speeltoestellen in het water van het Wereldbad.

Mochten de kinderen even lekker willen roetsjen, dan kunnen ze het Waterpark bezoeken. Hier kunnen ze lekker spelen op het Fonteinplein en in het Spetter- en Spatbad. In het Roetsj-bad kunnen ze even heerlijk zwemmen en daarnaast kunnen ze van de supersnelle Double Slide & Spacebowl. Er is dus genoeg te doen in Holle Bolle Boom en Holle Bolle Plons.

Zoek en boek uw vakantie

Sprookjeswonderland

Een ander park dat in de omgeving ligt is Sprookjeswonderland. Het is een fantastisch sprookjespark dat zich richt op kinderen. Er zijn bekende sprookjesfiguren, leuke kinderattracties, een speeltuin met glijbanen en draaimolen, een kinderboerderij en siertuinen te vinden. Al deze dingen dragen bij aan een magische dag voor zowel kleinere als grotere kinderen. We zullen u wat meer vertellen over de attracties en bezienswaardigheden die er in dit park te vinden zijn.

Allereerst is er de Nostalgische Carrousel. Deze is te vinden op het entreeplein. Het is een prachtige draaimolen waarin kinderen plaats kunnen nemen op de rug van een dier. Daarnaast is er Simulator de Hekspeditie. In deze attractie krijgt u de mogelijkheid om te vliegen op een vliegend tapijt. Samen met Heks Hupsakee gaat u mee op een onvergetelijke reis. Verder is er de Oldtimerbaan de Oude Smidse. Bij deze attractie zitten papa en mama een keer op de achterbank. De kinderen kunnen dan even laten zien hoe goed ze kunnen sturen. Ook de Dobberbootjes zijn een hele leuke attractie. Deze bootjes hebben de vorm van een lieveheersbeestje en kunnen ook zelf worden bestuurd. Een andere attractie is Schommelschip d’Avontuur. Deze is bedoeld voor de echte waaghalzen. Durft u het aan om mee te gaan in een doldwaze rit in het schommelschip? Of geeft u de voorkeur aan iets rustigers? Dan kunt u Hoeve de Kleine Ruiter bezoeken. Hier kunnen de kinderen op de rug van een pony een ritje maken over het boerenerf. Verder is er Station Vogelenzang. Op dit kleine stationnetje kunt u gezellig instappen in een trein en lekker rondrijden over het park. Het is ook leuk om de Rattenvanger van Hamelen te bezoeken. Hier kunt u rijden door het dorpje Hamelen. Dit doet u in een heuse traprat. Tijdens de rit zal u worden begeleid door niemand minder dan de Rattenvanger van Hamelen zelf.

In Sprookjeswonderland is ook een Sprookjesbos te vinden. Hier komt u allerlei bekende en minder bekende sprookjes tegen. Denk hierbij aan Hans en Grietje, maar ook aan het verhaal van de Kikkerkoning. U kunt even heerlijk genieten van verschillende verhalen en liedjes. Verder is er nog het Kabouterdorp. Tijdens uw wandeling door dit dorpje kunt u door de raampjes naar binnen gluren en ontdekken hoe de kabouters werken en leven. Bekijk het spreekuur van Dokter Struikelbaard of kijk naar Govert in het bad. Voor de Paddenstoelen speelt Kabouter Dorus op de fluit, waardoor ze dansen van plezier.

In het park zijn ook verschillende voorstellingen en shows te vinden. We raden u zeker aan dit park eens te bezoeken, want het is een geweldige activiteit voor zowel jong als oud. Ontdek hier alle attractieparken in de Kop van Noord Holland.